Definita cuvantului tembeliza
TEMBELIZÁ, tembelizez, vb. I. Tranz. și refl. (Fam.) A (se) face nepăsător, indolent. – Tembel + suf. -iza.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tembeliza
PRECONIZÁ, preconizez, vb. I. Tranz. A proiecta, a prevedea, a emite o idee, o ipoteză; p. ext. a propune, a indica, a recomanda ceva. – Din fr. préconiser. Vezi definitia »
COTIZÁ vb. I. intr. a plăti o cotizație. II. refl. a se uni pentru a participa la o cheltuială comună. (< fr. cotiser) Vezi definitia »
DESACRALIZÁ vb. I. tr., refl. (Liv.) A retrage, a-și pierde caracterul sacru (al unei ființe, al unui lucru etc.). [< fr. désacraliser]. Vezi definitia »
merchandiza v.- a face comert, a cumpara sau a vinde produse pentru a obtine profit – din fr. marchandise „bunuri” din vechea fr. marchant; a promova un produs prin dezvoltarea de strategii pentru ambalare, prezentare si publicitate(reclama) Vezi definitia »
DESENSIBILIZÁ vb. I. tr. 1. A reduce sau a înlătura sensibilitatea organismului față de un agent sensibilizant. ♦ A introduce în organism seruri imune pentru evitarea tulburărilor de tip anafilactic. 2. (Fot.) A micșora sensibilitatea unei emulsii fotografice. [Cf. fr. désensibiliser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z