Definita cuvantului templier
TEMPLIÉR, templieri, s. m. (La pl.) Ordin de călugări militari din evul mediu (care au participat la cruciade); (și la sg.) călugăr care făcea parte din acest ordin. [Pr.: -pli-er) – Din fr. templier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu templier
MISTÉR s.n. 1. Ritual religios secret în Grecia și Roma antică, la care participau numai cei inițiați. ♦ Taină; secret. 2. Doctrină religioasă care nu era împărtășită decât unui număr restrâns de inițiați. ♦ Dogmă religioasă creștină care trebuie primită așa cum este dată și care se crede a fi inaccesibilă rațiunii omenești. 3. (În evul mediu în țările catolice) Dramă religioasă cu subiect biblic și hagiografic. [Cf. fr. mystère, lat. mysterium – lucru ascuns]. Vezi definitia »
ARGILIFÉR, -Ă, argiliferi, -e, adj. Argilos. – Din fr. argilifère. Vezi definitia »
BOMFÁIER s.n. Ferăstrău de mână cu care se taie metale. [< germ. Bogenfeilen]. Vezi definitia »
PAPERASIÉR, -Ă adj., s.m. și f. (Cel) care se ocupă cu hârțoage; birocrat. [Pron. -si-er. / < fr. paperassier]. Vezi definitia »
CASIÉR, -Ă, casieri, -e, s. m. și f. Persoană care are în sarcina sa casa de bani, distribuirea și încasarea banilor și păstrarea hârtiilor de valoare într-o întreprindere sau într-o instituție. [Pr.: -si-er] – Din it. cassiere. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z