Definita cuvantului tensional
TENSIONÁL, -Ă, tensionali, -e, adj. 1. (Med.) Referitor la presiunea lichidelor organice. ♦ Care ține de tensiune (4). 2. De încordare psihică. [Pr.: -si-o-] – Din fr. tensionnel.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tensional
PERIVISCERÁL, -Ă adj. situat în jurul viscerelor. (< fr. périviscéral) Vezi definitia »
UNILATERÁL, -Ă adj. 1. Așezat pe o singură parte. 2. Care vede numai o singură latură a lucrurilor, care se rezumă la un singur domeniu de cunoștințe; mărginit; arbitrar. ♦ (Jur.; despre un contract) Care creează obligații numai pentru una dintre părți. ♦ (Despre un act juridic) Emanat de la o singură persoană. [< fr. unilatéral, cf. lat. unus – unul, latus – latură]. Vezi definitia »
ALGÁL, -Ă adj. referitor la alge. (după lat. algaceus) Vezi definitia »
ANIMÁL s.n. 1. Ființă care are organe de simț, de mișcare, sistem nervos etc. 2. (Fig.) Om josnic, stăpânit de instincte proprii animalelor. // adj. De animal, referitor la animale, propriu animalelor. [Cf. fr. animal, it. animale, germ. Animal < lat. animal]. Vezi definitia »
CINCINÁL, -Ă, cincinali, -e, adj. Care se întinde pe o perioadă de cinci ani. ♦ (Substantivat, n.) Plan (economic) întocmit pe o perioadă de cinci ani. – Din fr. quinquennal, lat. quinquennalis (după cinci). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z