Definita cuvantului temporal
TEMPORÁL2, -Ă, temporali, -e, adj. Care indică timpul, privitor la timp; care depinde de timp. ♦ Propoziție (circumstanțială) temporală (și substantivat, f.) = propoziție care arată timpul în care se petrece acțiunea din propoziția regentă, având funcțiunea unui complement circumstanțial de timp. Conjuncție temporală = conjuncție care introduce o propoziție temporală. – Din fr. temporel.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu temporal
SFENOIDÁL, -Ă, sfenoidali, -e, adj. Care aparține sfenoidului, privitor la sfenoid. [Pr.: -no-i-] – Din fr. sphénoidal. Vezi definitia »
CVADRIPÁL, -Ă adj. (Despre elice) Cu patru pale. [Var. cuadripal, -ă adj. / < fr. quadripale]. Vezi definitia »
RESPONSORIÁL, -Ă adj. 1. (Liv.) Care are ton, caracter de răspuns. 2. (Bis.; despre un vers, frază, cuvânt) Spus sau cântat de public ori de cor ca răspuns sau ca replică la cele spuse de preot. // s.n. Carte care cuprinde răspunsurile și cântecele liturgice ale credincioșilor. [Pron. -ri-al. / cf. it. responsoriale]. Vezi definitia »
FLORÁL, -Ă adj. referitor la floare. ◊ care reprezintă o floare, în formă de floare. (< fr. floral, lat. floralis) Vezi definitia »
CRURÁL, -Ă, crurali, -e, Adj. Care ține de regiunea superioară a coapsei. Mușchi crural. – Din fr. crural. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z