Definita cuvantului teozofic
TEOZÓFIC, -Ă, teozofici, -ce, adj. Care aparține teozofiei, privitor la teozofie. [Pr.: te-o-] – Din fr. théosophique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu teozofic
ELECTROPNEUMÁTIC, -Ă adj. (despre un aparat) în care acțiunea aerului comprimat este comandată de electrovalve. (< fr. électropneumatique) Vezi definitia »
PALEOASTRONAÚTIC, -Ă, paleoastronautici, -e, s. f., adj. 1. S. f. Cercetare a celor mai vechi informații despre preocupări astronautice. 2. adj. Referitor la paleoastronautică (1), de paleoastronautică (1). [Pr.: -le-o-as-] – Din fr. paléoastronautique. Vezi definitia »
ANTIAPOPLÉCTIC, -Ă adj. Contra apoplexiei. [Cf. fr. antiapoplectique]. Vezi definitia »
MONOCÍCLIC, -Ă, monociclici, -ce, adj. (Biol.; despre unele specii) Care prezintă o singură perioadă de înmulțire pe an. – Din fr. monocyclique. Vezi definitia »
GÓTIC, -Ă I adj. referitor la goți, propriu goților. ♦ scriere ~ă = scriere cu caractere colțuroase, în apusul Europei în evul mediu; roman ~ = roman dezvoltat în Anglia în a doua jumătate a sec. XVIII, care cultiva interesul pentru istorie, pentru întâmplări misterioase, terifiante; stil ~ (și s. n.) = stil arhitectonic sau artistic, răspândit în Europa în sec. XII-XVI, caracterizat prin construcții de proporții impunătoare, dar zvelte, cu arce și bolți ogivale, vitralii și multe sculpturi în piatră. II. s. f. limbă a unei traduceri a Bibliei de către episcopul Ulfila pentru o comunitate creștină de limbă germanică. (< fr. gothique, lat. gothicus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z