Definita cuvantului terapeutic
TERAPEÚTIC, -Ă, terapeutici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Ramură a medicinii care studiază mijloacele și metodele de tratament, precum și modul de întrebuințare a medicamentelor; știința vindecării bolilor; terapie. 2. Adj. Care ține de terapeutică (1), privitor la terapeutică. [Pr.: -pe-u-] – Din fr. thérapeutique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu terapeutic
STENOBÁTIC, -Ă adj. 1. (despre plancton) cu adaptabilitate redusă față de zona de adâncime. 2. referitor la distribuția pe verticală a organismelor vegetale acvatice în mări și oceane. (< fr. sténobathique) Vezi definitia »
INTRALINGVÍSTIC, -Ă adj. din interiorul limbii. (< fr. intralinguistique) Vezi definitia »
PALINDRÓMIC, -Ă adj. recurent (I, 1). (< fr. palindromique) Vezi definitia »
CLORHÍDRIC adj.m. Acid clorhidric = acid incolor, coroziv, cu miros înțepător, care se obține prin combinarea clorului cu hidrogenul sau prin acțiunea acidului sulfuric asupra clorurii de sodiu. [< fr. chlorhydrique]. Vezi definitia »
CRETÁCIC, -Ă, cretacici, -ce, s. n., adj. 1. S. n. Ultima perioadă a erei mezozoice, caracterizată prin depuneri de masive calcaroase; cretaceu. 2. Adj. Care se referă la cretacic (1), care aparține cretacicului. – Cf. fr. crétacé. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z