Definita cuvantului colesterol
COLESTERÓL s. m. Substanță care se găsește, liberă sau combinată, în untura de pește, în bilă, sânge, țesut nervos, gălbenuș de ou și care reglementează permeabilitatea față de lichide a membranelor celulare; colesterină – Din fr. cholestérol.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu colesterol
(Biol.) invaginare (formata la unele bacterii de membrana plasmatica), in care se localizeaza fermenti ozidativi. Vezi definitia »
ORÁCOL, oracole, s. n. (În antichitate) Răspuns profetic pe care, potrivit unor credințe, anumite divinități îl dădeau celor veniți să le consulte pentru a cunoaște viitorul; prevestire, prezicere, profeție; lăcașul unde se făceau aceste profeții. ♦ Hotărâre dată de o persoană cu autoritate; sentință cu caracter infailibil; p. ext. persoană care dă această hotărâre. ◊ Expr. A vorbi ca un oracol = a se exprima sentențios și enigmatic. [Var.: orácul s. n.] – Din lat. oraculum, it. oracolo, fr. oracle. Vezi definitia »
BORNEÓL s.n. Camfor de Borneo. [Pron. -ne-ol. / < fr. bornéol]. Vezi definitia »
Diavol = Vrăjmașul omului și potrivnicul său; ființă REALĂ malefică, nevăzută. Vezi definitia »
BRÍSTOL s. n. carton alb, lucios, de calitate foarte bună, din care se fac copertele cărților și cărțile de vizită. (< fr. bristol) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z