Definita cuvantului decanat
DECANÁT, decanate, s. n. 1. Demnitatea de decan; birourile unde lucrează decanul (și personalul ajutător). 2. Organul de conducere al unei facultăți. – Din fr. décanat, lat. decanatus. Cf. germ. Dekanat.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu decanat
MATRIARHÁT s. n. formă de viață socială în dezvoltarea comunei primitive în care filiația se stabilește matriliniar. (< germ. Matriarchat, fr. matriarcat) Vezi definitia »
SATURÁT, -Ă adj. (despre compuși chimici) care nu mai are valențe libere; care se află în stare de saturație. ♦ vapori ~ți = vapori având densitate maximă pentru presiunea și temperatura la care se află; soluție ~ă = soluție cu o concentrație maximă pentru presiunea și temperatura la care se află. (< fr. saturé) Vezi definitia »
PELTÁT, -Ă, peltați, -te, adj. (Despre frunze) Cu nervuri care pornesc din mijlocul limbului și cu pețiolul prins de fața dorsală. – Din lat. peltatus, fr. pelté, it. peltato. Vezi definitia »
SEMIAUTOMÁT, -Ă adj. (Tehn.) Ale cărui mișcări sunt conduse și de un mecanism și de mâna omenească. [Pron. -mi-a-u-. / < semi- + automat]. Vezi definitia »
ștrafát, -ă, adj. (reg.; despre țesături sau despre obiecte de îmbrăcăminte) vărgat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z