Definita cuvantului termocoagulare
TERMOCOAGULÁRE, termocoagulări, s. f. Metodă de tratament chirurgical prin care, cu ajutorul termocauterului, este oprită o hemoragie. [Pr.: -co-a-] – Termo- + coagulare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu termocoagulare
ȘPICĂLUÍRE s. f. v. șpicălui. [Sinonime] Vezi definitia »
AUTOHTONIZÁRE s.f. Acțiunea de a autohtoniza. [< autohtoniza]. Vezi definitia »
AUTOCARACTERIZÁRE, autocaracterizări, s. f. Faptul de a se autocaracteriza; (concr.) caracterizare a propriei persoane. [Pr.: a-u-] – V. autocaracteriza. Vezi definitia »
PROGRADÁRE s.f. (Geol.) 1. Proces de lărgire și de înălțare spre uscat a unei plaje prin depunerea nisipului dislocat de apă. 2. Mărire a concentrației în carbonați și în alte săruri în orizonturile superioare ale solului ca urmare a mișcării ascendente a apei. [Cf. engl. progradation < lat. progredi – a înainta]. Vezi definitia »
Clasificare: 1. Contracte bilaterale (sinalagmatice) si unilaterale. Contractele bilaterale se caracterizează prin reciprocitatea obligaŃiilor ce izvorăsc în sarcina ambelor părŃi, pe când din contractele unilaterale izvorăsc obligaŃii numai în sarcina uneia din ele, fără ca cealaltă parte să-si asume vreo obligaŃie. Cele bilaterale sunt întotdeauna cu titlu oneros. 2. Contracte cu titlu oneros si cu titlu gratuit. În contractele cu titlu oneros fiecare din părŃi urmăreste un interes material, stipulând primirea unei anumite prestaŃii în schimbul aceleia pe care face, urmărind deci realizarea unui folos patrimonial. În contractele cu titlu gratuit numai o singură parte procură celeilalte un folos patrimonial, fără a urmări realizarea unei contraprestaŃii echivalente. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z