Definita cuvantului termoelectric
TERMOELÉCTRIC, -Ă, termoelectrici, -ce, adj. De termoelectricitate, privitor la termoelectricitate. ◊ Centrală termoelectrică = centrală electrică în care se folosesc generatoare electrice antrenate de turbine cu aburi sau cu gaz. – Din fr. thermo-électrique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu termoelectric
METALÚRGIC, -Ă, metalurgici, -ce, adj. Care aparține metalurgiei, privitor la metalurgie, folosit în metalurgie. – Din fr. métallurgique. Vezi definitia »
PÚDIC, -Ă adj. Plin de pudoare; candid, rușinos. [Cf. fr. pudique, lat. pudicus]. Vezi definitia »
STOECHIOMÉTRIC, -Ă, stoechiometrici, -ce, adj. Care aparține stoechiometriei, privitor la stoechiometrie. [Pr.: -chi-o-.Var.: stoichiométric, -ă adj.] – Din fr. stoechiométrique. Vezi definitia »
FANTASMAGÓRIC, -Ă, fantasmagorici, -ce, adj. Care are aspectul unei fantasmagorii, care aparține fantasmagoriei; ireal, fantastic. – Din fr. fantasmagorique. Vezi definitia »
AROMÁTIC, -Ă, aromatici, -ce, adj. Care are sau răspândește aromă; care conține aromate1; aromat2. Oțet aromatic. ♦ (Despre substanțe chimice) Care are în moleculă un ciclu de 5 – 6 atomi cu o structură specifică. – Din fr. aromatique, lat. aromaticus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z