Definita cuvantului topilă
TOPÍLĂ, topile, s. f. 1. Loc îngrădit în albia unui râu sau într-o apă stătătoare unde se pun la topit cânepa sau alte plante textile; bazin de topire a plantelor textile, săpat în câmp și legat printr-un canal de o apă curgătoare sau de un lac. 2. Topitoare, v. topitor (2). – Din bg., scr. topilo.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu topilă
ASCOCHITÓZĂ s. f. boală a plantelor produsă de unele ciuperci, prin pete galben-cenușii sau brune ce apar pe frunze, tulpini și fructe. (< lat. ascochytae+-oză) Vezi definitia »
PRALÍNĂ s.f. Bomboană cu înveliș de ciocolată sau de zahăr, având miezul umplut cu nucă sau cu migdală. [< fr. praline]. Vezi definitia »
ANTILÓPĂ, antilope, s. f. 1. Mamifer din subordinul rumegătoarelor, cu trupul suplu și picioarele lungi și subțiri; trăiește prin țările calde. 2. Pielea tăbăcită a antilopei (1); imitație a acestei piei. – Fr. antilope (< gr.). Vezi definitia »
COBEÁLĂ, cobeli, s. f. Faptul de a cobi.Cobi + suf. -eală. Vezi definitia »
PROTROMBÍNĂ s. f. substanță inactivă din plasma sangvină care, sub influența trombochinazei, se transformă în trombină; trombogen. (< fr. prothrombine, engl. prothrombin) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z