Definita cuvantului topor
TOPÓR, topoare, s. n. Unealtă pentru tăiat copaci, pentru despicat lemne etc., formată dintr-un corp de oțel cu tăiș la un capăt și cu un orificiu la partea opusă, în care se fixează o coadă de lemn tare. ◊ Loc. adj. și adv. Din topor = fără finețe; grosolan, necioplit. ◊ Expr. A fi topor de oase = a avea de îndurat greutăți mari, a suferi mult. A sta cu toporul la brâu = a fi totdeauna gata de ceartă, de bătaie. – Din sl. toporŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu topor
AGLOMERATÓR s.n. Instalație sau mașină folosită pentru aglomerarea minereurilor. [Cf. fr. agglomérateur]. Vezi definitia »
MOBILIZATÓR, -OÁRE, mobilizatori, -oare, adj. Care antrenează ori poate antrena o colectivitate la o acțiune de interes general; antrenant, stimulator. – Mobiliza + suf. -tor. Vezi definitia »
POLIPÓR s.m. Ciupercă cu pori, cărnoasă, din clasa bazidiomicetelor, care crește pe arbori. [< fr. polypore]. Vezi definitia »
PROCLAMATÓR, -OÁRE adj., s.m. și f. (Cel) care face, dă o proclamație; proclamativ. [Cf. it. proclamatore]. Vezi definitia »
DEZASIMILATÓR, -OÁRE, dezasimilatori, -oare, adj. Care contribuie la dezasimilație. – Din fr. désasimilateur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z