Definita cuvantului topor
TOPÓR, topoare, s. n. Unealtă pentru tăiat copaci, pentru despicat lemne etc., formată dintr-un corp de oțel cu tăiș la un capăt și cu un orificiu la partea opusă, în care se fixează o coadă de lemn tare. ◊ Loc. adj. și adv. Din topor = fără finețe; grosolan, necioplit. ◊ Expr. A fi topor de oase = a avea de îndurat greutăți mari, a suferi mult. A sta cu toporul la brâu = a fi totdeauna gata de ceartă, de bătaie. – Din sl. toporŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu topor
TERMOPLONJÓR, termoplonjoare, s. n. V. plonjor (2). Vezi definitia »
VICEGUVERNATÓR s. m. locțiitor de guvernator. (după engl. vice-guvernour) Vezi definitia »
VIZÓR, vizoare, s. n. Dispozitiv la un aparat sau la un instrument optic care permite delimitarea după necesitate a câmpului vizual și a liniei de vizare sau citirea indicațiilor de pe o scară gradată. ♦ Vizetă. ♦ (La pl.) Ochelarii măștilor de gaze. – Din fr. viseur. Vezi definitia »
VEZICATÓR, -OÁRE adj. (despre substanțe, medicamente) care determină apariția de vezicule (2) pe piele, provocând o congestie locală; vezicant. (< fr. vésicatoire) Vezi definitia »
1. usor de controlat, convins 2. maleabil 3. (despre algoritmi) care dureaza un timp rezonabil; din latinescul – tractabilis (administrabil), tractare, trahere(a desena) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z