Definita cuvantului tovărășesc
TOVĂRĂȘÉSC, -EÁSCĂ, tovărășești, adj. Care este specific relațiilor dintre tovarăși, care se petrece între tovarăși. – Tovarăș + suf. -esc.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tovărășesc
MUNTENÉSC, -EÁSCĂ, muntenești, adj. 1. Care aparține Munteniei sau muntenilor (1), privitor la Muntenia sau la munteni, care provine din Muntenia. 2. De (la) munte. – Muntean + suf. -esc. Vezi definitia »
MOSC, (1) moști, s. m., (2) moscuri, s. n. 1. S. m. Mamifer rumegător de mărimea unei căprioare, lipsit de coarne, cu caninii superiori foarte lungi, originar din Asia (Moschus moschiferus). 2. S. n. Substanță cu miros pătrunzător și plăcut, secretată de masculul moscului (1), care se folosește în industria parfumurilor, în cosmetică și în medicină. ◊ Mosc sintetic = substanță chimică sintetică, al cărei miros imită pe cel al moscului natural. – Din ngr. móskos. Vezi definitia »
potirésc, potireáscă, adj. (înv. și reg.) care formează o poteră, care aparține unei potere, privitor la poteră. Vezi definitia »
rudărésc, rudăreáscă, rudărésți, adj. (pop.) 1. de rudar, făcut de rudar. 2. (fig.) grosolan. Vezi definitia »
BURLÉSC, -Ă, burlești, adj. De un comic excesiv și adesea trivial. V. grotesc, buf. ♦ (Substantivat, f.) Compoziție muzicală de mici proporții, cu un caracter vesel, comic (excesiv). – Fr. burlesque (< it.). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z