Definita cuvantului toxicitate
TOXICITÁTE s. f. Proprietate a unei substanțe, a unui mediu etc. de a fi toxic. – Din fr. toxicité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu toxicitate
BACILARIOFÍTE (‹ lat.) s. f. (La pl.) Încrengătură de alge ce cuprinde diatomee, alge unicelulare, izolate sau grupate în colonii, care secretă o carapace (frustulă) silicoasă (Bacillariophytha). B. populează toate mediile acvatice și prin acumularea frustulelor rezultă mîlurile cu diatomee, sedimente care stau la originea unor zăcăminte de hidrocarburi. Vezi definitia »
FACILITÁTE s. f. 1. însușirea a ceea ce este facil (1); ușurință. 2. (inform.) caracteristică a unui calculator, sistem de operare sau limbaj care permite facilitarea scrierii programelor, organizării datelor ori corectării erorilor. (< fr. facilité, lat. facilitas) Vezi definitia »
NÁȘTE, nasc, vb. III. 1. Tranz. A aduce pe lume un copil, a da viață unui copil. ♦ A făta. 2. Refl. A căpăta viață, a veni pe lume, a începe să trăiască. ◊ Intranz. Ce naște din pisică șoareci mănâncă. 3. Tranz. Fig. A crea, a plăsmui, a produce; a provoca, a stârni. 4. Refl. Fig. A se forma, a se ivi, a se isca, a apărea. – Lat. nascere. Vezi definitia »
PREMATURITÁTE s.f. (Liv.) Caracterul a ceea ce este prematur; dezvoltare timpurie. [Cf. fr. prématurité]. Vezi definitia »
AFECTIVITÁTE s. f. 1. Totalitatea proceselor afective. 2. Comportare emotivă; sensibilitate. – Din fr. affectivité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z