Definita cuvantului tetracord
TETRACÓRD, tetracorduri, s. n. 1. Liră antică cu patru coarde. 2. Șir de patru sunete dintr-o scară muzicală. – Din fr. tétracorde.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tetracord
BALTARD [baltár], Victor (1805-1874), arhitect francez. A folosit, printre primii, structura metalică de fier (Halele centrale din Paris și biserica Saint-Augustin). Vezi definitia »
ȘABLONÁRD, -Ă adj. lipsit de originalitate, de inventivitate. (< șablon + -ard) Vezi definitia »
Cafard, tristete, silã, dezgust. Nici nu m-am însãnãtosit eu ca lumea, si s-a îmbolnãvit Mama. Lipsa servitoarei o simt mai apãsãtoare ca oricînd. Vreme de toamnã, întunecoasã, umedã. N-am bani. îmi mai rãmîne l 000 de lei — si pe urmã? Cu ce voi plãti chiria de Crãciun? Cu ce voi duce cheltuielile casei pînã atunci? Nici o perspectivã, nici o asteptare, nici o sperantã. As vrea sã dorm, sã mor, sã uit. acest cuvant nu are o definitie – l-am gasit in jurnalul lui Mihail Sebastian de mai multe ori. multumesc! Vezi definitia »
ACÓRD, acorduri, s. n. 1. Înțelegere, consimțământ la ceva. ♦ Expr. A fi de acord să... = a se învoi (la ceva); a aproba. A fi de acord (cu cineva) = a avea aceeași părere (cu cineva). A cădea de acord = a ajunge la o înțelegere deplină (cu cineva). De acord! = bine! ne-am înțeles! (Pleonastic) De comun acord = în perfectă înțelegere. 2. Convenție (internațională) care stabilește relațiile reciproce dintre părți, privind drepturile și îndatoririle lor. 3. (În expr.) (Plată sau salariu) în acord = (sistem de remunerare) în raport cu cantitatea de produs realizat. Acord progresiv = plata muncii în proporție crescândă, în raport cu depășirea normei. ♦ (Concr.) Sumă dată sau primită ca plată în acord. 4. Expresie gramaticală care stabilește concordanța (în persoană, număr, gen sau caz) între cuvinte legate prin raporturi de determinare. 5. Sonoritate rezultată din reunirea a cel puțin trei sunete, formând o armonie. – Fr. accord. Vezi definitia »
MAQUISÁRD, -Ă, maquisarzi, -de, s. m. și f. Luptător din maquis (2). [Scris și: machisard.Pr.: machisárd] – Din fr. maquisard. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z