Definita cuvantului tetrafonie
TETRAFONÍE s. f. (Rar) Cuadrofonie. – Din fr. tétraphonie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tetrafonie
ABSÓRBȚIE, absorbții, s. f. 1. Fenomen fizic prin care un corp lichid sau solid încorporează prin difuzie din afară o substanță oarecare. ♦ Micșorare sau anulare a intensității unei radiații care cade pe un corp. ♦ Fenomen optic caracteristic lentilelor ochelarilor de vedere de a reține, filtra etc. razele de lumină care dăunează ochiului. 2. Proces de pătrundere a apei, a substanțelor minerale și organice, precum și a gazelor în celulele organismului. ◊ Absorbție intestinală = pătrunderea în sânge și în limfă a produșilor rezultați din digestia alimentelor. 3. Încrucișare repetată a unei rase perfecționate cu una ameliorată în scopul îmbunătățirii radicale a acesteia. [Var.: absorbțiúne s. f.] – Din fr. absorption, lat. absorptio, -onis. Vezi definitia »
MICROSPORÍE s.f. Micoză cauzată de un microspor. [Gen. -iei. / < fr. microsporie]. Vezi definitia »
ANTROPOSOMATOLOGÍE s.f. Disciplină care are ca obiect structura și funcțiunile organice ale corpului uman. [< fr. anthroposomatologie]. Vezi definitia »
ZOOMANÍE s. f. afecțiune morbidă pentru animale. (< fr. zoomanie) Vezi definitia »
BÉLDIE, beldii, s. f. (Reg.) 1. Prăjină lungă și subțire; par lung. 2. Cotor, tulpină la unele plante erbacee. – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z