Definita cuvantului tranchet
TRANCHÉT, tranchete, s. n. Bucată de lemn care împiedică lovirea unei nave acostate de o altă navă ori de chei sau care amortizează o asemenea lovire. – Din fr. tranchet.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tranchet
PARADIABÉT s.n. Stare patologică asemănătoare diabetului, dar având alte cauze. [Pron. -di-a-. / < fr. paradiabète]. Vezi definitia »
BUFÉT, bufete, s. n. 1. Dulap de sufragerie sau de bucătărie în care se ține vesela. ♦ Bufet de orgă = mobilă de lemn sau de metal în care sunt montate tuburile unei orgi. 2. Local în care se servesc mâncăruri (reci), băuturi etc. ♦ Cameră sau masă unde se servesc mâncăruri (reci), băuturi etc. 3. Mâncăruri care se servesc la bufet (2).Fr. buffet. Vezi definitia »
șpanganét, șpanganéturi, s.n. (reg.) 1. (înv.) baionetă. 2. (în forma: șpanganeață) partea alungită și ascuțită a muchiei baltagului. Vezi definitia »
FINÉT, fineturi, s. n. Țesătură pufoasă de bumbac din care se confecționează mai ales obiecte de lenjerie. – Din fr. finette. Vezi definitia »
raket, rakeți s. m. 1. infractor periculos provenit din spațiul fostei U.R.S.S., acționând după 1989 pe teritoriul României, specializat în atacuri armate asupra autovehiculelor de pe șosele. 2. membru al unor organizații rusești de tip mafiot. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z