Definita cuvantului transformaționalism
TRANSFORMAȚIONALÍSM s. n. (Lingv.) Curent care preconizează și susține gramatica transformațională. [Pr.: -ți-o-] – Din engl. transformationalism, fr. transformationnalisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu transformaționalism
STEREOTROPÍSM s.n. (Biol.) Tendință a unui organism, vegetal sau animal, de a intra în contact cu un solid. [< fr. stéréotropisme, cf. gr. stereos – solid, tropein – a întoarce]. Vezi definitia »
PATERNALÍSM s. n. 1. sistem social caracterizat prin predominanța celor mai vârstnici sau a unuia care deține o influență personală asupra grupului. 2. pretins interes pe care l-ar manifesta patronii sau conducătorii de fabrici față de bunăstarea muncitorilor, față de atmosfera din întreprindere, de relațiile interumane. 3. protecție, protejare, tutelare excesivă a propriului copil, motivată printr-o dragoste și grijă deosebite. (< fr. paternalisme) Vezi definitia »
EUNUCHÍSM s.n. Stare a eunucului. [Pron. e-u-. / cf. fr. eunuchisme]. Vezi definitia »
TAUTACÍSM s.n. Figură de stil care constă în repetarea aceluiași semn la începutul unor cuvinte sau silabe succesive. [< fr. tautacisme, cf. gr. tauto – același lucru]. Vezi definitia »
ONANÍSM s. n. Onanie2. – Din fr. onanisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z