Definita cuvantului coloidal
COLOIDÁL, -Ă, coloidali, -e, adj. (Chim.) Care are aspectul și proprietățile unui coloid (2). ◊ Stare coloidală = stare de diviziune a materiei, în care particulele constitutive au dimensiuni cuprinse între aceea a moleculelor și aceea a suspensiilor. [Pr.: -lo-i-] – Din fr. colloïdal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu coloidal
TEXTUÁL, -Ă, textuali, -e, adj. Care este reprodus cuvânt cu cuvânt, fără nici o modificare a textului original. [Pr.: -tu-al] – Din fr. textuel. Vezi definitia »
CONSUBSTANȚIÁL, -Ă adj. Care este alcătuit din aceeași substanță. [Pron. -ți-al. / cf. lat. consubstantialis, fr. consubstantiel]. Vezi definitia »
PLUVIÁL, -Ă, pluviali, -e, adj., s. n. 1. Adj. (Despre ape) Produs de ploaie. 2. S. n. Interval de timp din perioada cuaternară, caracterizat printr-o climă cu precipitații abundente, printr-o accelerare a eroziunii și printr-o lărgire a suprafețelor de vegetație. [Pr.: -vi-al] – Din fr. pluvial, lat. pluvialis. Vezi definitia »
CONTRAAMIRÁL s. m. grad în marina militară echivalent celui de general-maior din armata de uscat. (< fr. contre-amiral) Vezi definitia »
MUNICIPÁL, -Ă, municipali, -e, adj. Care aparține unui municipiu, privitor la un municipiu, de municipiu. – Din fr. municipal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z