Definita cuvantului colonial
COLONIÁL, -Ă, coloniali, -e, adj. Care ține de colonii1 și de colonialism, privitor la colonii; aflat în colonii, provenind din colonii; în stare de colonie. ◊ Putere colonială = stat cu una sau mai multe colonii. Politică colonială = colonialism. Război colonial = război dus de un stat pentru cucerirea de colonii1 (2) sau pentru menținerea coloniilor cucerite anterior. [Pr.: -ni-al] – Din fr. colonial.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu colonial
FRACTÁL, -Ă, fractáli, -e, s. m. și adj. (Fiz. și mat.) (Se spune despre o) Figură din plan sau spațiu, compusă dintr-un număr infinit de elemente, cu proprietatea că forma și distribuția sa statistică nu se modifică indiferent de scara de observație. (din fr. fractal, termen inventat de către matematicianul francez B. Mandelbrot în 1975, din lat. fractus = spart). [DRAE] Vezi definitia »
NOSENCEFÁL s. m. monstru care prezintă în loc de creier o tumoare vasculară. (< fr. nosencéphale) Vezi definitia »
VIRGINÁL s.n. Vechi instrument muzical cu taste, asemănător spinetei, folosit mai ales în Anglia pe timpul reginei Elisabeta I. [Cf. fr., it. virginale, engl. virginal]. Vezi definitia »
TUMORÁL, -Ă adj. Referitor la tumoare. [Cf. fr. tumoral]. Vezi definitia »
EDUCAȚIONÁL, -Ă adj. Referitor la educație, de educație; educativ. ♦ (Despre învățământ) Care urmărește dezvoltarea capacităților și formarea aptitudinilor în vederea împlinirii multilaterale a personalității. [Pron. -ți-o-. / < engl. educational]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z