Definita cuvantului tradeunion
TRADE-UNION, trade-unionuri, s. n. Sindicat (în Marea Britanie) care grupează muncitorii din aceeași ramură de activitate. [Pr.: treid-iúnion] – Cuv. engl.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tradeunion
TERMOSIFÓN s. n. ansamblu de conducte într-o instalație de încălzire centrală în care circulația apei se face pe baza diferenței de densitate dintre apa caldă care se ridică și apa rece care coboară. (< fr. thermosiphon) Vezi definitia »
TERMOFÓN s.n. Instrument termoacustic, folosit fie ca emițător de sunete, fie pentru măsurarea presiunii acustice. [< fr. thermophone]. Vezi definitia »
MICROSIÓN, microsioane, adj., s. n. (Disc muzical de calitate superioară) care are șanțul de înregistrare extrem de fin și care permite înregistrări și audiții de lungă durată. [Pr.: -si-on] – Din fr. microsillon. Vezi definitia »
BASTIÓN s. n. 1. lucrare de fortificație în formă de turn scund și puternic, cu două flancuri și două fețe. 2. (fig.) ceea ce constituie un sprijin solid. (< fr. bastion) Vezi definitia »
AVIOFÓN s. n. tub acustic care permite membrilor echipajului de la bordul unui avion să comunice între ei. (< fr. aviophone) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z