Definita cuvantului traforaj
TRAFORÁJ, traforaje, s. n. Decupare cu ajutorul unui ferăstrău special a unor piese sau figuri artistice desenate pe o placă subțire de lemn, de metal etc. ♦ Unelte folosite în acest scop. – Trafora + suf. -aj.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu traforaj
CARELÁJ s. n. dispunere a elementelor care învelesc o construcție. ◊ pardoseală, pavaj din piese așezate în carouri. (< fr. carrelage) Vezi definitia »
PEISÁJ s. n. 1. colț din natură care formează un ansamblu estetic; priveliște. 2. gen de pictură sau grafică având ca obiect reprezentarea priveliștilor din natură; tablou, desen, fotografie care înfățișează un peisaj (1). ◊ (geogr.) mediu care se diferențiază printr-o grupare proprie a elementelor componente (relief, climă, ape, sol, vegetație, faună etc.) 3. compoziție literară sau muzicală care cuprinde o descriere a naturii. 4. aspect al societății, al literaturii etc. (< fr. paysage) Vezi definitia »
BALOTÁJ s.n. Situație care se creează atunci când nici unul dintre candidații la o alegere n-a obținut numărul necesar de voturi pentru a fi ales. ♦ Alegere care are loc atunci când candidații nu au obținut numărul necesar de voturi la un scrutin anterior. [< fr. ballottage]. Vezi definitia »
CORDÁJ s. n. 1. totalitatea parâmelor unei corăbii. 2. împletitură de corzi elastice (a unei rachete de tenis etc.). (< fr. cordage) Vezi definitia »
DEBREIÁJ s.n. Debreiere. [Cf. fr. débrayage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z