Definita cuvantului transplanta
TRANSPLANTÁ, transplantez, vb. I. Tranz. 1. A scoate din pământ o plantă (adultă) și a o planta definitiv în alt loc; a răsădi. ♦ A aduce și a face să se aclimatizeze o plantă sau un animal în altă regiune decât aceea unde trăiește de obicei. ♦ Fig. A adapta, a împământeni o instituție, un obicei etc. 2. A înlocui printr-o intervenție chirurgicală un țesut sau un organ bolnav cu alt țesut sau organ sănătos de același fel. – Din fr. transplanter, lat. transplantare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu transplanta
DEBUTÁ vb. I. intr. A-și face debutul pe scenă, într-o activitate etc.; a începe (o carieră, o profesiune). [< fr. débuter]. Vezi definitia »
INTERPRETÁ vb. tr. 1. a explica, a lămuri un text, o lege etc. 2. a juca un rol etc. (< fr. interpréter, lat. interpretari) Vezi definitia »
EXULTÁ vb. I. intr. A simți, a manifesta o mare bucurie, a fi extrem de bucuros. [P.i. exúlt. / < fr. exulter, cf. lat. exsultare]. Vezi definitia »
ATLANTA [ətlæntə], oraș în S.U.A., centru ad-tiv al Statului Georgia, în S M-ților Apalași; 2,74 mil. loc. (1988, cu suburbiile). Nod de comunicații. Aeroport internațional (43,3 mil. pasageri în 1989). Centru comercial și financiar. Ind. siderurgică, chimică, textilă, poligrafică, alim. Sediul concernului „Pepsi-Cola”. Trei universități, institut de tehnologie (1885). Vezi definitia »
FENTÁ, fentéz, vb. I. Tranz. (Sport) A deruta pe adversar prin fente1; p. ext. a păcăli, a minți, a înșela. – Din fr. feinter. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z