Definita cuvantului transuranian
TRANSURANIÁN, -Ă, transuranieni, -e, adj. (Chim.) Transuranic. [Pr.: -ni-an] – Din fr. transuranien.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu transuranian
PERIMONTÁN, -Ă adj. situat în jurul munților, la poalele acestora. (< it. perimontano) Vezi definitia »
TIMPÁN, timpane, s. n. 1. (Anat.) Membrană elastică care desparte partea externă a urechii de cea mijlocie, transmițând prin vibrații undele sonore la urechea internă. 2. Instrument muzical de percuție, asemănător cu toba, dar care poate fi acordat; paucă. 3. (Arhit.) Suprafață de zidărie netedă sau ornamentată cu sculpturi, situată între o grindă orizontală și un arc de deasupra golului unei uși sau al unei ferestre. – Din (1, 3) fr. tympan, (2) it. timpano. Vezi definitia »
GIURGIUVEÁN, -Ă, giurgiuveni, -e, s. m., adj. 1. S. m. Persoană născută și crescută în municipiul sau județul Giurgiu. 2. Adj., s. m. (Locuitor) din municipiul sau județul Giurgiu. – Giurgiu (n. pr.) + suf. -ean. Vezi definitia »
ștraibán, ștraibáne, s.n. (reg.) stănog (în grajd). Vezi definitia »
MAURITIÁN, -Ă, mauritiéni, -e, s.m. și f., adj. Persoană care face parte din populația de bază a insulei Mauritius sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține insulei Mauritius sau mauritienilor (1.), privitor la insula Mauritius sau la mauritieni, originar din Mauritius. (cf. fr. mauricien) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z