Definita cuvantului bulă
BÚLĂ, bule, s. f. 1. Bășică de aer sau de gaz aflată în masa unui lichid sau a unui solid. 2. Sferă, glob (mic) de metal, de sticlă etc. 3. (În antichitate și în evul mediu) Pecete de aur, de argint sau de plumb, care se atașa unui act pentru a-l autentifica; p. ext. act care purta o astfel de pecete. ◊ Bulă papală = act oficial emis de papi. – Din fr. bulle, lat. bulla.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bulă
MONOCÓCĂ s. f. construcție (celulă sau fuzelaj, șasiu de automobil etc.) care formează un bloc. (< fr. monocoque) Vezi definitia »
libarcă, libărci s. f. (peior.) prostituată. Vezi definitia »
HETEROSFÉRĂ s.f. Strat al atmosferei situat deasupra homosferei, în care predomină gazele ușoare (azotul, hidrogenul, heliul), dispuse neuniform. [Var. eterosferă s.f. / < fr. hétérosphĂ?re]. Vezi definitia »
BIOGEOCENÓZĂ s.f. (Geol.) Complex unitar al suprafeței globului terestru în care biocenoza și părțile respective din litosferă, hidrosferă, atmosferă și pedosferă se condiționează reciproc. [Cf. fr. biogéocénose]. Vezi definitia »
OVOGENÉZĂ s. f. Proces de formare a ovulelor la animale prin diviziuni succesive ale unor celule din ovar. – Din fr. ovogenèse. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z