Definita cuvantului trăsni
TRĂSNÍ1, trăsnesc, vb. IV. 1. Intranz. impers. și unipers. A se produce trăsnete, a cădea trăsnete. ◊ Expr. A trăsni (pe cineva) (ca) din senin = a lovi (pe cineva) în mod neașteptat. (Intranz.) A-i trăsni cuiva ceva (prin cap) sau (rar, tranz.) a-l trăsni (pe cineva) prin minte = a-i veni (cuiva) o idee neașteptată, ciudată, nesăbuită. 2. Tranz. și intranz. A izbi, a lovi cu putere. ♦ Intranz. Fig. A-și manifesta mânia zgomotos și cu furie, strigând, vociferând; a tuna și a fulgera. 3. Refl. Fig. A înnebuni, a se țicni. ♦ Tranz. și refl. A (se) ameți de băutură, a (se) îmbăta. 4. Intranz. (Despre arme de foc) A se declanșa cu zgomot puternic; a pocni, a detuna, a bubui. – Din sl. trĕsnonti.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu trăsni
ÎMPĂIENJENÍ, pers. 3 împăienjenește, vb. IV. 1. Tranz. și refl. A (se) acoperi cu pânze de păianjen, a (se) umple cu păienjeniș. 2. Refl. Fig. (Despre ochi sau vedere) A-și pierde claritatea, a vedea ca prin sită, ca prin ceață; a se încețoșa. ♦ Tranz. și refl. A (se) tulbura. [Pr.: -pă-ien-.Var.: (reg.) împăiejená vb. I, împăienjiní, împăinjení, împăinjiní vb. IV] – În + păianjen. Vezi definitia »
PIRENI-, -PIRÉN elem. „sâmbure, nucleu, corpuscul”. (< fr. pyréno-, -pyrène, cf. gr. pyren) Vezi definitia »
Defini ii din Web pentru ARTEFACT An item of human manufacture, normally applied only to the products of previous culture. Artefacts may or may not be buried by sediment. Examples bone or stone tools, engraving, painting. [Advise cave manager if such items are found.]Miscellaneous terms. Ref JJ werple.net.au/ğnb/caving/glossary/A.html Artefact – Dictionary Definition by freesearch artefact MAINLY UK. noun {C} (MAINLY US artifact). an object that is made by a person, such as a tool or a decoration, especially ... www.freesearch.co.uk/dictionary/artefact poate ca ar trebui si limba romana sa utilizeze acelasi inteles ca si alte limbi europene ! Semnificatia data de DEX e in raspar cu restul lumii. Vezi definitia »
trăsni, trăsnesc I. v. t. 1. a lovi puternic. 2. a surprinde, a ului. II. v. i. a mirosi foarte tare, a avea un miros foarte pătrunzător. Vezi definitia »
BONTĂNÍ, bontănesc, vb. IV. Intranz. (Reg.) A lovi cu (zgomot) în ceva; a ciocăni, a bocăni. ♦ Tranz. A lovi pe cineva cu putere; a buși. – Din magh. bantani. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z