Definita cuvantului recenza
RECENZÁ1, recenzez, vb. I. Tranz. A face o scurtă dare de seamă, a analiza sau a prezenta critic o lucrare literară, științifică, un spectacol etc. – Din recenzie (derivat regresiv). Cf. germ. rezensieren.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu recenza
EXORCIZÁ vb. tr. a pronunța cuvinte magice, a oficia o slujbă pentru a goni diavolul. (< fr. exorciser, lat. exorcisare) Vezi definitia »
COMERCIALIZÁ vb. I. tr. A pune în comerț; a da un caracter comercial (unor mărfuri, unor produse etc.). [Pron. -ci-a-. / < fr. commercialiser]. Vezi definitia »
MATURIZÁ, maturizez, vb. I. Refl. și tranz. A deveni sau a face să devină matur; a (se) matura. ♦ A ajunge sau a face să-și însușească o bogată experiență, multe cunoștințe, un mod echilibrat de a judeca. – Matur + suf. -iza. Vezi definitia »
TEORIZÁ vb. I. tr. A formula o teorie. ♦ A reduce, a transforma o serie de observații și principii într-o teorie; a teoretiza. [Pron. te-o-. / cf. fr. théoriser]. Vezi definitia »
DEZNAȚIONALIZÁ vb. refl., tr. a-și pierde, a face (un grup etnic) să-și piardă particularitățile naționale. (după fr. dénationaliser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z