Definita cuvantului trapez
TRAPÉZ, (1, 2) trapeze, s. n., (3) trapezi, s. m. 1. S. n. Patrulater care are drept baze două laturi paralele și neegale. 2. S. n. Aparat de gimnastică format dintr-o bară mobilă, legată la extremități cu două frânghii sau cabluri egale în lungime, fixate de plafon sau de altă bară, fixă. ♦ Leagăn improvizat pentru păsări și animale ținute în colivii sau cuști. 3. S. m. Mușchi în formă de patrulater așezat în regiunea spatelui, începând de la ceafă. – Din fr. trapèze.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu trapez
RÂNCHÉZ, rânchezuri, s. n. (Rar) Rânchezat. – Din râncheza (derivat regresiv). Vezi definitia »
SENEGALÉZ, -Ă, senegalezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană născută și crescută în Senegal. 2. Adj., s. m. și f. (Locuitor) din Senegal. – Din fr. sénégalais. Vezi definitia »
LONDONÉZ, -Ă, londonezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care locuiește în Londra sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Londrei sau locuitorilor ei, privitor la Londra sau locuitorii ei. – Din it. londonese. Vezi definitia »
MAIDANÉZ, -Ă, maidanezi, -e, s. m. și f., adj. (Fam.) Câine fără stăpân, câine vagabond. – Maidan + suf. -ez. Vezi definitia »
japonéz (japonéză), adj. – Nipon. Fr. japonaise, cu extindere la m. a consoanei caracteristice f. (după DAR, din it. giapponese, ceea ce pare incert); pentru der., cf. amorez. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z