Definita cuvantului trapezist
TRAPEZÍST, -Ă, trapeziști, -ste, s. m. și f. Gimnast (acrobat) specializat în exercițiile la trapez. – Din fr. trapéziste.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu trapezist
anticríst s. m. – Nume dat de creștini principiului răului, Satanei și ereticilor. – Var. antihrist.Antihîrț, s. m. (fam., pungaș, golan; se folosește drept calificativ pe jumătate ironic, pe jumătate depreciativ, dar totdeauna cu o nuanță de afecțiune sau familiaritate). Sl. anŭtichristŭ, din ngr. ἀντίχριστος. Forma cu c este neol. Var. fam. este o modificare expresivă, ca hîrța-pîrța. Vezi definitia »
POGROMÍST, -Ă, pogromiști, -ste, adj., s. m. și f. (Persoană) care organizează sau care participă la pogromuri. – Pogrom + suf. -ist. Vezi definitia »
CONCERTÍST, -Ă s.m. și f. Muzicant care concertează, care dă concerte sau recitaluri. [Cf. fr. concertiste]. Vezi definitia »
SUBARBÚST s. m. arbust a cărui înălțime nu depășește 1 m. (< sub- + arbust) Vezi definitia »
POST2, posturi, s. n. 1. Funcție, slujbă. ◊ Loc. adv. La post sau la postul meu (ori tău etc.) = prezent la datorie pentru îndeplinirea obligațiilor (de serviciu). 2. Loc unde se găsește o formație militară (restrânsă) care execută un ordin; p. ext. formația militară respectivă. ♦ Unitate de polițiști sau jandarmi (în trecut de milițieni) însărcinată cu menținerea ordinii publice într-o localitate rurală; p. ext. local unde funcționează unitatea respectivă. ♦ Loc unde stă santinela în timpul serviciului de gardă; p. ext. serviciul de gardă al santinelei; (rar) santinelă. ♦ Loc unde stă un polițist însărcinat cu supravegherea circulației pe străzi. 3. Instalație utilată cu aparatura necesară pentru executarea anumitor operații tehnice. Post telefonic. ♦ Loc special amenajat în care se desfășoară o activitate practică sau pe care îl ocupă o persoană în timpul efectuării unei asemenea activități. Post de observație.Post de mișcare = loc pentru deservirea circulației trenurilor. Post (sanitar) de (prim) ajutor = ansamblul încăperilor, al mijloacelor tehnico-sanitare și al personalului sanitar, organizat cu scopul de a da primele îngrijiri persoanelor accidentate sau bolnavilor. 4. Categorie în care sunt înscrise într-o evidență contabilă sume de bani, materiale etc.; rubrica corespunzătoare dintr-un registru de contabilitate. – Din fr. poste. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z