Definita cuvantului tremie
TREMÍE, tremii, s. f. (Tehn.) Pâlnie mare cu secțiune pătrată folosită pentru conducerea materialelor în bucăți sau în granule. – Din fr. trémie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tremie
AVIÁȚIE, aviații, s. f. 1. Zbor cu ajutorul avioanelor sau al altor aeronave mai grele decât aerul; tehnica acestui zbor. ♦ Ramură a aeronauticii care se ocupa cu construcția și funcționarea acestor aeronave. 2. Totalitatea avioanelor de care dispune o țară, o societate de transport etc. ◊ Aviație sanitară = formație sanitară dotată cu avioane în vederea acordării asistenței medicale de urgență; aviasan. ♦ Spec. Forță militară aeriană; diviziune a armatei care cuprinde această forță. [Pr.: -vi-a-] – Din fr. aviation. Vezi definitia »
APOLOGÍE, apologii, s. f. Laudă aprinsă, ridicare în slavă a cuiva sau a ceva; apărare (servilă și interesată) a cuiva sau a ceva. ♦ Discurs, scriere de apărare a cuiva sau a ceva. – Fr. apologie (lat. lit. apologia). Vezi definitia »
ANAFRODIZÍE s. f. Lipsă a dorințelor sexuale. – Din fr. anaphrodisie. Vezi definitia »
ELÁȚIE s. f. (med.) stare în care subiectul are o deosebită încredere în forțele proprii și manifestă o bună dispoziție. (< lat. elatio) Vezi definitia »
tigaie plata in care se pot prepara diferite mancaruri, prajeli Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z