Definita cuvantului triboluminescență
TRIBOLUMINESCÉNȚĂ s. f. Emisiune slabă de lumină pe care o prezintă unele substanțe cristaline atunci când sunt sfărâmate sau sparte. – Din fr. triboluminescence.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu triboluminescență
RENÉTĂ s. f. instrument recurbat pentru curățirea copitelor la cai. (< fr. rénette) Vezi definitia »
SERENÁTĂ s.f. v. serenadă. Vezi definitia »
LÁMPĂ, lămpi, s. f. Aparat ori dispozitiv care produce lumină prin arderea unui combustibil sau cu ajutorul curentului electric. ◊ Lampă fulger = blitz. Lampă cu halogen = lampă cu incandescență în balonul căreia se introduce un amestec de gaze inerte care conține halogeni, în scopul măririi duratei de funcționare și a strălucirii. Lampă de radio = tub electronic. Lampă de sudat (sau de lipit) = aparat care produce o flacără foarte puternică, necesară în operația de lipire a unor piese metalice. – Din germ. Lampe, rus. lampa, fr. lampe. Vezi definitia »
DEGRINGOLÁDĂ s. f. 1. prăbușire, rostogolire. 2. (fam.) decădere, ruinare progresivă, degradare. (< fr. dégringolade) Vezi definitia »
GUTAPÉRCĂ s.f. Substanță asemănătoare cauciucului, care se extrage din unele plante originare din Extremul Orient. [< it. guttaperca, cf. fr. gutta-percha < cuv. malaiez]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z