Definita cuvantului tricromie
TRICROMÍE s. f. Procedeu de imprimare sau de fotografiere policromă prin suprapunerea a trei culori fundamentale. – Din fr. trichromie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tricromie
ANEMOMETRÍE s. f. Știința măsurării vitezei gazelor în conducte, a aerului în atmosferă, a unui avion în raport cu aerul. – Fr. anémométrie. Vezi definitia »
ACROMELALGÍE s.f. (Med.) Acces de durere în degetele de la mâini și de la picioare. [Gen. -iei. / < fr. acromélalgie, cf. gr. akron – extremitate, melos – membru, algos – durere]. Vezi definitia »
Poezie cu formă fixă, in care fiecare vers din prima strofă este comentat pe rând în câte o strofă ulterioară, încheiată cu versul respectiv, iar ultima strofă reia, în ordine inversă, versurile din prima stofa. Vezi definitia »
FABULÁȚIE, fabulații, s. f. 1. Poveste alegorică; p. ext. povestire cuprinsă într-o operă literară, afabulație. 2. Figură retorică prin care se redă ca real ceva imaginar. 3. Prezentare a unei fapte imaginare ca reală; p. ext. minciună. – Din fr. fabulation, lat. fabulatio. Vezi definitia »
ÓSTIE s. f. pâine folosită (azimă) pentru cuminecătură în cultul catolic și luteran. (< germ. Hostie, lat. hostia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z