Definita cuvantului trinitarian
TRINITARIÁN, -Ă, trinitarieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Credincios creștin care acceptă ca dogmă de bază existența trinității. 2. Adj. Care aparține trinitarienilor (1), privitor la trinitarieni. [Pr.: -ri-an] – Din engl. trinitarian.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu trinitarian
GORDIÁN adj. n. Nod gordian = nod din Gordios, pe care nu l-a putut desface nimeni și pe care Alexandru cel Mare l-a tăiat cu sabia; (fig.) conjunctură, situație complicată, greu de rezolvat; a tăia nodul gordian = a rezolva energic, brutal, cu repeziciune o dificultate. [Pron. -di-an. / cf. fr. gordien, it. gordiano]. Vezi definitia »
HAITIÁN, -Ă, haitiéni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a statului Haiti sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține statului Haiti sau populației sale, privitor la statul Haiti sau la populația sa. (Haiti (n.pr.) + suf. -(i)an; cf. fr. haïtien) Vezi definitia »
BORTÁN, bortani, s. m. (Reg.) Copac bătrân și scorburos. – Din bortă + suf. -an. Vezi definitia »
SAMPÁN s. n. mică navă cu vele în Extremul Orient pentru traversarea fluviilor și comunicația între insule. (< engl., fr. sampan) Vezi definitia »
TRANSMEDITERANEÁN, -Ă adj. Situat dincolo de Marea Mediterană. [Pron. -ne-an. / cf. it. transmediterraneo]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z