Definita cuvantului tunisian
TUNISIÁN, -Ă, tunisieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Tunisiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Tunisiei sau populației ei, privitor la Tunisia sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limba vorbită de tunisieni. [Pr.: -si-an] – Din fr. tunisien.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tunisian
BOIȘTEÁN, boișteni, s. m. Pește de 8-12 cm cu spinarea și părțile laterale de culoare verde-închis, cu pete și puncte întunecate, alb pe burtă, care trăiește în apele din zona de munte și de coline (Phoxinus phoxinus). [Pr.: bo-iș-] – Boiște + suf. -ean. Vezi definitia »
NEOHEGELIÁN, -Ă adj. Referitor la neohegelianism. // s.m. și f. Adept al neohegelianismului. [Pron. -ghe-li-an, pl. -ieni, -iene. / cf. fr. néo-hégélien]. Vezi definitia »
marcomán s. m., pl. marcománi Vezi definitia »
BOTZAN, Marcu (n. 1913, Craiova), inginer agronom român. M. Coresp. al Acad. (1991). Lucrări în domeniul îmbunătățirilor funciare și al regimurilor de irigație a culturilor agricole („Apele în viața poporului român”, „Culturi irigate”). A organizat (1966) primul institut de cercetări pentru îmbunătățiri funciare și pedologice din țară. Acad. (1993). Vezi definitia »
SAXONIÁN s.n. (Geol.) Etaj al permianului mediu de facies continental din vestul Europei. // adj. Care aparține acestui etaj. [Pron. -ni-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. saxonien, cf. Saxonia – vechi stat german din nordul Germaniei]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z