Definita cuvantului turbopropulsor
TURBOPROPULSÓR, turbopropulsoare, s. n. Motor termic de avion asemănător cu turboreactorul, dar la care forța de propulsie se realizează și prin intermediul elicei. – Din fr. turbopropulseur.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu turbopropulsor
CALIBRÓR, -OÁRE, calibrori, -oare, adj., s. n. 1. Adj. (Despre un instrument, o mașină) Care calibrează. 2. S. n. Instrument pentru măsurarea diametrului puieților. 3. S. n. Aparat sau mașină pentru sortarea fructelor după mărime. – Din fr. calibreur. Vezi definitia »
DESENATÓR, -OÁRE s.m. și f. Specialist în desen (artistic sau tehnic). [După fr. dessinateur]. Vezi definitia »
DETECTÓR, detectoare, s. n. Aparat sau dispozitiv folosit pentru a detecta ceva. ◊ (În sintagmele) Detector colorimetric = aparat pentru determinarea concentrației gazelor toxice în aer. Detector de metale = aparat electronic pentru detectarea obiectelor metalice ascunse vederii. Detector de proximitate = aparat electronic care detectează apropierea unei persoane sau a unui obiect de o zonă controlată. – Din fr. détecteur. Vezi definitia »
MACHETATÓR, -OÁRE s.m. și f. Cel care concepe și execută macheta unei lucrări, desenul unei mărci poștale; machetist. [Et. incertă]. Vezi definitia »
MODELATÓR, -OÁRE s.m. și f. Specialist, meseriaș care face decorații și alte lucrări de modelaj; modelor, modelist. [< modela + -tor, cf. it. modellatore]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z