Definita cuvantului bumerang
BUMERÁNG, bumeranguri, s. n. Armă de lemn îndoit în formă de unghi obtuz, folosită de populația băștinașă a Australiei, care, datorită formei sale și a felului în care este aruncată, revine la locul de aruncare dacă n-a atins ținta. – Din fr. boumerang.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bumerang
WÍNDOW-DRÉSSING s.n. (Fin.) Metodă practicată de băncile occidentale care, pentru a-și prezenta bilanțul anual cu mai multe depuneri și cu mai multe active la alte bănci, depun una la alta sume care în primele zile ale anului următor sunt retrase. (din engl. window dressing) Vezi definitia »
DÁNCING, dancinguri, s. n. (Rar) Local de petrecere unde se dansează. [Pr.: dánsing] – Din fr., engl. dancing. Vezi definitia »
CÓVERING s. n. operație prin care se caută compensarea unui risc comercial printr-un al doilea risc. (< engl. covering) Vezi definitia »
SLAPPING SPÉP-ING/ s. n. (muz.) manieră de execuție la contrabas, prin folosirea efectului slap. (< engl. slapping) Vezi definitia »
BUMERÁNG s. n. armă de luptă și de vânătoare din lemn, în formă de baston îndoit, la australienii băștinași, care, aruncată, neatingând ținta, revine la locul de pornire. ♦ efect de ~ = efect invers celui scontat, situație când un act de ostilitate, un argument se întoarce împotriva autorului său. (< fr., engl. boomerang, germ. Bumerang) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z