Definita cuvantului tubercul
TUBÉRCUL, tuberculi, s. m. 1. Tulpină subterană, scurtă și îngroșată, care înmagazinează substanțele de rezervă ale unor plante. 2. (Anat.) Denumire pentru diferite proeminențe aflate pe vase, cartilaje, piele, organe etc. 3. (Med.) Mică tumoare apărută în grosimea pielii sau în orice alt țesut. [Pl. și: (n.) tubércule.Var.: tubérculă s. f.] – Din fr. tubercule, lat. tuberculum.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tubercul
kiahiul/kiahul, s.n. – (turc. înv.) partea de sus a veșmântului la femeile musulmane, care acoperă bustul Vezi definitia »
omul ce te-a adus pe pamant Vezi definitia »
FASCÍCUL s. n. 1. mănunchi, reunire de mai multe obiecte, lucruri de același fel. ◊ mănunchi de radiații, de proveniență comună, care străbat prin același punct. ♦ (mat.) ~ de drepte = mulțime de drepte care trec printr-un punct fix. ◊ grup de fibre musculare, nervoase sau conjuctive, având același traiect și aceeași distribuție. 2. țesut vegetal conducător, din fibre lemnoase și liberiene care străbat tulpina, ramurile și frunzele. (< fr. fascicule, lat. fasciculus) Vezi definitia »
spiritul epocii Vezi definitia »
fenomenul prin care doua monstre de culoare sunt percepute ca fiind identice atunci cand se foloseste o anumita sursa de lumina, dar care cu o alta sursa luminoasa, par diferite Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z