Definita cuvantului tuberculiza
TUBERCULIZÁ, tuberculizez, vb. I. Refl. și tranz. A (se) îmbolnăvi de tuberculoză. – Din fr. tuberculiser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tuberculiza
MANAGERIZA, managerizez, #vb.Intranz.# 1. A gestiona un proces, proiect sau set de activități pentru atingerea unui scop bine definit. A controla, a conduce, a angaja. 2. A coordona utilizarea resurselor disponibile pentru crearea unui produs nou, a planifica distribuția și a prevedea utilitatea percepută pentru produsul respectiv. Vezi definitia »
COLECTIVIZÁ, colectivizez, vb. I. Tranz. (Ieșit din uz). 1. A trece mijloacele de producție în proprietate colectivă, prin naționalizare, expropriere etc. 2. A uni principalele mijloace de producție ale țărănimii în cooperative; a cooperativiza. – Din fr. collectiviser. Vezi definitia »
FLUORIZÁ vb. tr. 1. a impregna cu fluor un obiect pentru a-l face impermeabil. 2. a trata cu fluor apa de băut în scopul combaterii cariilor dentare. (< fr. fluoriser) Vezi definitia »
SOLUBILIZÁ vb. I. tr. A aduce o substanță insolubilă (sau greu solubilă) într-o stare în care poate fi dizolvată într-un solvent. [< fr. solubiliser]. Vezi definitia »
VALORIZÁ, valorizez, vb. I. Tranz. 1. (Livr.) A valorifica. 2. (Filoz.) A conferi sau a recunoaște o valoare; a formula judecăți de valoare. – Din fr. valoriser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z