Definita cuvantului radiotehnic
RADIOTÉHNIC, -Ă, radiotehnici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Ramură a tehnicii care se ocupă cu aplicațiile oscilațiilor și undelor electromagnetice de înaltă frecvență pentru transmiterea și recepționarea informațiilor. ♦ Tehnica fabricării aparatelor pentru radiocomunicații. 2. Adj. Care ține de radiotehnică, privitor la radiotehnică. [Pr.: -di-o-] – Din fr. radiotechnique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu radiotehnic
TERMOMÉTRIC, -Ă, termometrici, -ce, adj. De termometru, privitor la termometru. – Din fr. thermométrique. Vezi definitia »
ARPAGÍC s.n. 1. Ceapă mică, obținută din sămânță și care, răsădită, dă ceapa mare (Allium cepa). 2. Ceapă perenă pitică (Allium schoenoprasum), foarte prolifică, cu aspect de tufă deasă, de la care se utilizează doar frunzele subțiri, tubulare, cu gust de usturoi, întrucât nu face bulb; este specifică bucătăriei franceze și germane, fiind utilizată ca verdeață; pop. cepșoară, ceapă măruntă, ceapă cu foi subțiri, hajme, arpagică, ai de ciorbă, ai tufos; denumiri adaptate în comerț: civetă (< fr. civette), cibulet (< fr. ciboulette). Vezi definitia »
FORUMOLOGIC, forumologice, s.f. 1. Ceea ce ține de un forum electronic, online. Din punct de vedere al comportamentului unui indivit pe un astfel de forum – Forum + suf. -ologic. Exemplu: Anonimus a fost analizat forumologic! Vezi definitia »
ESCATOLÓGIC, -Ă, escatologici, -ce, adj. De escatologie, referitor la escatologie. – Din fr. eschatologique. Vezi definitia »
ERÁTIC, -Ă adj. Care nu este fix; neregulat. ◊ Bloc eratic = bloc de piatră de dimensiuni mari, adus de ghețari și rămas într-un anumit loc în urma retragerii acestora. [< fr. erratique, cf. lat. errare – a rătăci]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z