Definita cuvantului rest
REST, resturi, s. n. 1. Ceea ce rămâne dintr-un tot, dintr-un ansamblu din care cea mai mare parte a fost consumată, îndepărtată, luată, scoasă; rămășiță. 2. Tot ceea ce nu face parte din rândul lucrurilor menționate anterior. 3. Sumă de bani care se înapoiază celui care face o plată cu monede ori cu bancnote reprezentând o sumă mai mare decât cea cuvenită. 4. (Mat.) Număr care reprezintă rezultatul unei scăderi; diferență. ♦ Parte care rămâne nedivizată la o împărțire și care, adăugată produsului dintre împărțitor și cât, ne dă deîmpărțitul. – Din ngr. résto, fr. reste. Cf. it. resto, germ. Rest.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rest
NEOVITALÍST, -Ă adj. Referitor la neovitalism. // s.m. și f. Adept al neovitalismului. [Cf. fr. néo-vitaliste]. Vezi definitia »
subst. „Telegramă”. Forma apare în vorbirea personajului moș Hau din Nada florilor de Mihail Sadoveanu: „După ce s-a dus, a rânjit moș Hau, nu ne-a trimis nici scrisori, nici telegrabnice. Ne-a uitat.” Vezi definitia »
INTERCOOPERATÍST, -Ă, intercooperatiști, -ste, adj. Care are loc între cooperative; care se referă la două sau mai multe cooperative. – Inter1-+cooperatist. Vezi definitia »
PROSPECTIVÍST, -Ă s.m. și f. Specialist în prospectivă. [Et. incertă]. Vezi definitia »
ceist, ceiști s. m. (înv.) ofițer de contrainformații. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z