Definita cuvantului republican
REPUBLICÁN, -Ă, republicani, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține republicii, privitor la republică. 2. S. m. și f. Adept al republicii ca formă de guvernământ. – Din it. republicano, fr. républicain.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu republican
BAIKALIAN, ciclu geotectonic desfășurat la sfîrșitul Cambrianului inferior, care a afectat și formațiuni ale Proterozoicului superior. Efectele structurale sînt evidențiate în Asia și Europa de Est (inclusiv în Dobrogea de Nord). Vezi definitia »
MERCAPTÁN s. m. substanță organică cu miros urât, derivată din alcool, în care oxigenul este înlocuit cu sulf; tioalcool, tiol. (< fr. mercaptan) Vezi definitia »
IONATÁN, (1) ionatani, s. m., (2) ionatane, s. n. 1. S. m. (Adesea adjectival) Specie de măr originar din S.U.A., cu coroana deasă și voluminoasă, cu frunze cenușii-argintii și cu fructul foarte gustos. 2. S. n. Fructul ionatanului (1), de mărime mijlocie, cu suprafața netedă, de culoare roșie-sângerie cu pete albicioase și dungi carmin, zemos, dulce-acrișor și plăcut aromat. – Din engl. jonathan. Vezi definitia »
TRANSHIMALAIÁN, -Ă adj., s. n. (drum) care străbate Himalaia. (< engl. transhimalayan) Vezi definitia »
TERMIDORIÁN, -Ă I. adj. referitor la evenimentele din 9 termidor (căderea lui Robespierre). II. s. m. f. pl. nume dat în timpul revoluției burgheze din Franța participanților la lovitura de stat din 9 termidor (27 iulie 1794), care a răsturnat dictatura iacobină. (< fr. thermidorien) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z