Definita cuvantului recunoaște
RECUNOÁȘTE, recunósc, vb. III. Tranz. 1. A identifica un lucru, o persoană etc. cunoscute mai înainte. ♦ A deosebi ceva după anumite semne caracteristice. ♦ Refl. A-și descoperi în altul trăsăturile caracteristice, a se regăsi în altul. 2. A admite (ca existent, ca bun, ca valabil); a mărturisi. ♦ A considera pe cineva sau ceva merituos, valoros. ♦ A declara că acceptă sau a admite tacit o anumită situație nou creată în relațiile internaționale. ♦ A declara un copil natural ca legitim. 3. (Mil.) A cerceta terenul și pozițiile inamice; a cerceta terenul pe unde urmează să meargă o unitate. 4. A se arăta recunoscător față de cineva sau de ceva. – Re1- + cunoaște (după fr. reconnaître).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu recunoaște
SOLIDITÁTE s. f. 1. starea corpurilor solide; tărie, duritate; durabilitate, rezistență. 2. (fig.) temeinicie, seriozitate. (< fr. solidité, lat. soliditas) Vezi definitia »
EFECTIVITÁTE s.f. Capacitatea unui sistem de a produce un efect specific. [Cf. fr. effectivité]. Vezi definitia »
PROTOFÍTE s.n.pl. Organisme vegetale unicelulare sau coloniale, care stau la baza evoluției regnului vegetal. [Sg. protofit. / < fr. protophytes, cf. gr. protos – primul, phyton – plantă]. Vezi definitia »
poeticéște adv. (înv.) în manieră poetică. Vezi definitia »
pârâșéște adv. (înv.; în expr.) a sta pârâșește cuiva = a sta împotriva (cuiva) cu un pârâș; a se împotrivi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z