Definita cuvantului rană
RÁNĂ, răni, s. f. 1. Ruptură internă sau exterioară a țesutului unei ființe vii, sub acțiunea unui agent distrugător; leziune, plagă. ◊ Expr. Bun de pus la rană, se spune despre un om foarte bun. A pune sare pe rană = a întărâta pe cineva, a stârni lucrurile, agravând situația. A pune degetul pe rană = a găsi și a arăta în mod lămurit pricina unei stări de lucruri supărătoare, a dezvălui adevărata cauză a unei situații neplăcute. 2. Fig. Durere morală, suferință, chin sufletesc. – Din sl. rana.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rană
TELECABÍNĂ s.f. Transportor cu cablu amenajat pentru transportul de persoane cu ajutorul unor cabine suspendate prin suspante fixate pe cablu la intervale regulate. [< it. telecabina, fr. télécabine]. Vezi definitia »
SURLÍȚĂ, surlițe, s. f. (Reg.) Diminutiv al lui surlă (1).Surlă + suf. -iță. Vezi definitia »
RESORCÍNĂ s. f. Substanță chimică extrasă din anumite rășini, întrebuințată în medicină și în industria materiilor colorante. – Din fr. résorcine. Vezi definitia »
mostofấlcă, mostofấlci, s.f. (reg.) 1. gâlcă, umflătură. 2. ghemotoc (de cârpe). Vezi definitia »
CICÁDĂ, cicade, s. f. Nume dat unor insecte cu corpul scurt și gros, cu capul mare, terminat printr-o proeminență ascuțită. – Din lat. Cicada (denumire științifică). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z