Definita cuvantului rapanghel
RAPANGHÉL, rapanghele, s. n. (Pop.; în expr.) A lua (pe cineva) la rapanghel (sau rapanghele) = a certa, a lua (pe cineva) la bătaie. – Din ngr. paranghelía „instrucție”.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rapanghel
MEL, meli, s. m. (Fiz.) Unitate de măsură pentru înălțimea sunetului, egală cu a mia parte din înălțimea unui sunet care are o putere de o mie de hertzi. – Din engl. mel. Vezi definitia »
BECQUEREL [becrél] s. m. Unitate de măsură pentru activitatea unei surse radioactive (simbol; Bq), egală cu activitatea unei cantități de nuclee radioactive pentru care numărul tranzițiilor nucleare spontane pe secundă este egal cu 1. Vezi definitia »
BAHR EL-JEBEL [báhr æl-dʒæbæl], denumirea porțiunii Nilului între gurile de vărsare ale afl. Aswa (pe dr.) și Bahr el-Ghazal (pe stg.), în S Sudanului. Vezi definitia »
STREINÉL, -EÁ adj. v. străinel. Vezi definitia »
ARTÉL, arteluri, s. n. Principală formă socialistă de producție în comun (în special în agricultură), având la bază colectivizarea principalelor mijloace de producție și având ca scop înlocuirea proprietății private mici și mijlocii prin proprietatea socialistă colectivă. – Rus. artel. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z