Definita cuvantului reducere
REDÚCERE, reduceri, s. f. 1. Acțiunea de a reduce și rezultalul ei. ♦ Micșorare, scădere, diminuare. 2. (Med.) Metodă ortopedică prin care oasele luxate sau fracturate sunt puse la loc; reducție. 3. Operație logică care constă în probarea validității modurilor silogistice, pornind de la considerentul că numai modurile primei figuri silogistice sunt valide, urmând ca validitalea celorlalte moduri să fie probată. ◊ Reducere la absurd = demonstrare a adevărului unei teze prin arătarea faptului că teza contrară este falsă. – V. reduce.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu reducere
EXTRĂDÁRE, extrădări, s. f. Acțiunea de a extrăda și rezultatul ei; predare de către un stat altui stat a unui infractor care se găsește pe teritoriul său, spre a fi judecat sau spre a-și executa pedeapsa. – V. extrăda. Vezi definitia »
CĂLÍRE, căliri, s. f. Acțiunea de a (se) căli. ♦ Tratament termic al oțelului, care constă în încălzirea piesei la o temperatură superioară punctului de transformare, urmată de răcirea ei bruscă într-un mediu gazos, lichid sau granular, în vederea măririi durității, mai ales a stratului superficial. – V. căli. Vezi definitia »
MOLTONÁRE s.f. Acțiunea de a moltona și rezultatul ei. [< moltona]. Vezi definitia »
HIMENOPTÉRE s.n.pl. Ordin de insecte cu metamorfoza completă, cu două perechi de aripi, femeia având un organ în formă de ac, cu venin; (la sg.) insectă din acest ordin. [< fr. hyménoptères, cf. gr. hymen – membrană, pteron – aripă]. Vezi definitia »
MASCULINIZÁRE s.f. Acțiunea de a (se) masculiniza. [< masculiniza]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z