Definita cuvantului burlan
BURLÁN, burlane, s. n. Tub de tinichea, de fontă etc. prin care se scurge apa de la jgheaburile acoperișului. ♦ Jgheab prin care se scurge apa dintr-un izvor, dintr-o cișmea etc. ♦ Tub cilindric de tinichea sau de olane, prin care trece fumul din sobă în coș; urloi. ♦ Tub de beton, de fontă etc. din care se fac canale, utilaje pentru exploatarea minieră etc. – Cf. tc. boru.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu burlan
ELAN1, elani, s. m. Animal rumegător nordic din familia cervidelor, cu coarne mari, ramificate și lățite în formă de lopeți (Alces alces) – Din fr. élan. Vezi definitia »
BROWNIÁN, -Ă adj. Mișcare browniană = mișcare neîncetată a particulelor microscopice, aflate în suspensie într-un lichid, datorită agitației moleculare. [Pron. brau-ni-an. / < fr. brownien, cf. (Robert) Brown – botanist scoțian]. Vezi definitia »
SAXONIÁN, -Ă adj., s. n. (din) etajul permianului mediu de facies continental din vestul Europei. (< fr. saxonien) Vezi definitia »
MEXICÁN, -Ă, mexicani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Mexicului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Mexicului sau mexicanilor (1), privitor la Mexic sau la mexicani, originar din Mexic, caracteristic Mexicului sau mexicanilor. – Mexic (n. pr.) + suf. -an. Cf. fr. mexicain. Vezi definitia »
GEORGIÁN1 s. n. prima epocă a cambrianului. (< fr. géorgien) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z