Definita cuvantului răspântie
RĂSPẤNTIE, răspântii, s. f. Loc unde se încrucișează mai multe drumuri sau de unde se separă două sau mai multe drumuri; răscruce. ♦ Fig. Moment hotărâtor în viața cuiva. [Var.: (reg.) răspíntene s. f.] – Din sl. raspontije.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu răspântie
ANOFTALMÍE s. f. lipsă (congenitală) a globilor oculari. ♦ ~ ciclopică = malformație congenitală constând în unirea ochilor și a orbitelor rudimentar dezvoltate. (< fr. anophtalmie) Vezi definitia »
ONICOPATÍE s. f. onichie. (< fr. onychopathie) Vezi definitia »
FUMIGÁȚIE, fumigații, s. f. Producere de fum, afumare cu diverse substanțe în scopul distrugerii unor paraziți, pentru dezinfecție, parfumarea aerului într-un spațiu închis sau în scopuri terapeutice. – Din fr. fumigation, lat. fumigatio. Vezi definitia »
HISTEROTOMÍE s. f. incizie a uterului pentru extragerea fătului în cazul unei nașteri anormale; metrotomie. (< fr. hystérotomie) Vezi definitia »
1.Fie ca este vorba de exercitarea dreptului de a alege, fie ca este vorba de dreptul de a fi ales,este existenta unei proceduri speciale, caracterizat mai ales prin termene scurte prevazute pentru solutionare plangerilor si pentru introducerea cailor de atac. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z