Definita cuvantului răstocire
RĂSTOCÍRE, răstociri, s. f. ( Reg.) Acțiunea de a răstoci și rezultatul ei. – V. răstoci.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu răstocire
REROMANIZARE s.f. (?sursa) fenomen specific sec. al XIX-lea prin care, datorita legatutilor culturale cu Franta intretinute de o intreaga generatie de intelectuali, vorbitori de limba franceza, are loc o imbogatire a vocabularului limbii romane cu termeni de origine franceza Vezi definitia »
EXTRAPOLÁRE, extrapolări, s. f. 1. (Mat.) Metodă de determinare aproximativă a unei funcții continue pentru valori situate în afara unui interval de valori cunoscute; extrapolație. 2. (Fil.) Extindere ipotetică a unei noțiuni, legi, teorii etc. de la un domeniu la altul; trecere de la o idee la alta, mai complexă, cu o sferă mai largă etc. – V. extrapola. Vezi definitia »
CORE2(O)-, -CORÍE elem. „pupilă, iris”. (< fr. core/o/-, -corie, cf. gr. kore) Vezi definitia »
TÁRE1 adv. 1. Foarte, mult, extrem. ◊ (Pe lângă adjective sau adverbe, ajută la formarea superlativului). Îți voi rămânea tare recunoscător (ODOBESCU). 2. Cu forță, cu intensitate, cu putere. 3. (Pe lângă verbe ca «a vorbi», «a spune», «a cânta» etc.; în opoziție cu în gând) Cu glas articulat, pentru a fi auzit de cei din jur; (în opoziție cu încet) cu glas ridicat, pentru a se auzi bine sau departe. 4. (În opoziție cu agale, încet etc.) Iute, repede. Prin târg așa mâna de tare... de ți se părea că zboară iepele (CREANGĂ). – Lat. talem. Vezi definitia »
DEZAFURCÁRE s.f. (Mar.) Desfacere a cheii de afurcare și ridicarea la bord a uneia din cele două ancore cu care o navă este ancorată prin afurcare. [După fr. désaffourchage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z