Definita cuvantului bursă
BÚRSĂ2, burse, s. f. Instituție unde se negociază hârtii de valoare și valute străine sau unde se desfășoară tranzacții de mărfuri. ◊ Expr. A juca la bursă = a cumpăra și a revinde efecte de bursă2, cu scopul de a realiza un venit de pe urma urcării sau scăderii prețului lor. ♦ Bursă neagră = comerț clandestin. Bursa muncii = instituție care înregistrează cererile de lucru și mijlocește angajările. – Din fr. bourse.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bursă
tudumánă, tudumáne, s.f. (înv.) 1. protest. 2. mărturie, dovadă. 3. strigăt de ajutor. Vezi definitia »
OLTEÁNCĂ, oltence, s. f. Femeie care face parte din populația de bază a Olteniei sau care este originară de acolo. – Oltean + suf. -că. Vezi definitia »
ENTEROGASTRÓNĂ, enterogastrone, s. f. Hormon duodenal cu acțiune asupra secreției și motilității gastrice. [Var.: enterogastrón s. n.] – Din fr. entérogastrone. Vezi definitia »
PETAURÍSTĂ s.f. (Zool.) Veveriță-zburătoare din Australia. [Pron. -ta-u-. / cf. fr. pétauriste, it. petauro < gr. petaurister – acrobat]. Vezi definitia »
STRICNÍNĂ s. f. alcaloid foarte toxic din nuca vomică, folosit în medicină ca stimulent și tonifiant al sistemului nervos central. (< fr. strychnine) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z